Fuhler Wegenbouw is een familiebedrijf dat al in de derde generatie actief is in de Grond- Weg- en Waterbouw. De activiteiten van Geert Fuhler, omstreeks 1938, vormden de basis voor het bedrijf. Wat begin vorige eeuw startte met het aannemen van bestratingwerken en transport, werd voortgezet door eerst 4 en later 3 zoons als Gebroeders Fuhler, waarvan hier nog historische beelden te zien zijn. Gebroeders Fuhler groeide uit tot een bedrijf dat zich specialiseerde in wegenbouw, rioleringen, zandwinning en transport.

Fuhler Wegenbouw is opgericht door zoon Grads Fuhler die met zijn ervaring en ondernemingszin de huidige identiteit aan het afgesplitste bedrijf gaf. Het GWW-aannemingsbedrijf is de kern van onze huidige organisatie.

Vandaag de dag is de Fuhler bedrijvengroep werkzaam in:

  • Wegenbouw: bovengrondse infra als elementenverhardingen en asfalt maar ook ondergrondse infra als regenwater- en vuilwater riool, zowel nieuwbouw als onderhoud
  • Milieu: bodemsaneringen conform wet- en regelgeving.
  • Grondverzet met eigen machines.
  • Zandwinning.
  • Ontwerp en realisatie GWW projecten.

De werkzaamheden worden aangestuurd vanuit de vestiging te Emmen. Onze medewerkers zijn en worden blijvend getraind in de juiste werkplek procedures.
We hanteren een veilige werkwijze die altijd up-to-date en onderhouden wordt voor uw gemoedsrust en het welzijn van onze medewerkers. Naast onze vaste medewerkers wordt er gebruik gemaakt van de diensten van streng geselecteerde onderaannemers, verhuurbedrijven en tevens zzp-ers uit de regio.

Tevens hebben we een dependance op het bedrijventerrein aan de Schrijnwerker te Stadskanaal.

De werkzaamheden worden voornamelijk uitgevoerd in het Noord Oosten van de provincies Drenthe en Groningen. Tot onze opdrachtgevers behoren overheden als provincies en gemeenten maar ook semi overheid en Burgelijke & Utiliteitsbouw bedrijven. Ook worden werkzaamheden uitgevoerd voor particuliere opdrachtgevers en woningstichtingen.

Door samenwerkingsverbanden zijn grotere en complexe projecten voor ons bereikbaar geworden en kunnen wij deze uitvoeren met voor alle disciplines de juiste expertise en vaklieden.

Kenmerken van onze werkwijze, zijn de flexibiliteit en het meedenken met de opdrachtgever.
Dit uit zich in het snel schakelen bij problemen en calamiteiten en bijvoorbeeld het goed bereikbaar houden van percelen tijdens werkzaamheden,
zodat de overlast voor de bewoners tot een minimum beperkt blijft.